Tipareste Micsoreaza litera Mareste litera
 

Comunicat de presă- Întrevederea domnului senator Cristian-Sorin Dumitrescu, președintele Comisiei pentru politică externă, cu E.S. domnul Victor Ramon Carazo, Ambasador al Republicii Venezuela în România - miercuri, 12 aprilie 2017


Miercuri, 12 aprilie a.c. a avut loc întrevederea dintre domnul Cristian Dumitrescu, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, şi E.S. domnul Victor Ramon Carazo, Ambasador al Republicii Venezuela în România.
Cei doi interlocutori au subliniat importanța continuării cooperării dintre cele două state, reiterând însemnătatea relațiilor parlamentare bilaterale pentru dezvoltarea și consolidarea acesteia. În acest sens, domnul senator Cristian Dumitrescu a evidențiat stadiul avansat în care se află procedurile de formare a Grupului de prietenie parlamentar România – Venezuela și a arătat deschiderea pentru inițierea unor contacte cu partea venezueleană in perioada imediat următoare. 
Domnul ambasador a făcut o prezentare cuprinzătoare a situației politice interne din țara sa, subliniind importanța informațiilor complete și obiective la care partea română trebuie să aibă acces. Atât președintele Comisiei pentru politică externă, cât și domnul Victor Ramon Carazo au arătat necesitatea stabilizării situației politice interne prin dialog între opoziție și putere.
În cadrul discuțiilor au mai fost abordate și teme legate de însemnătatea dezvoltării relațiilor economice și culturale dintre cele două state, cu accent pe lunga și importanta experiență a României în domenii de interes comun, precum industria extractivă de petrol și prelucrarea produselor petrolifere etc.
 
 

Adresa poştală: Calea 13 Septembrie 1-3, sector 5, Bucureşti, 050711; Centrala: +40 21 414 1111 +40 21 316 0300.
Hartă Site
Go to top