Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Conferinţa de medicină școlară – probleme actuale“, găzduită de Comisia pentru sănătate publică

Prima conferință de medicină școlară din România a avut loc la Palatul Parlamentului, marți, 11 decembrie a.c,  gazda evenimentului organizat de Primăria Capitalei prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) fiind Comisia pentru sănătate publică a Senatului, reprezentată de președintele acesteia, senatorul Laszlo Attila, președinte, și senatorul Emanuel-Gabriel Botnariu, membru al comisiei.
Tema principală a conferinței a vizat modificările legislative cu privire la medicina școlară, însă au avut loc și discuții referitoare la reglementarea colaborării interinstituționale între reprezentanții unităților de învățământ, personalul medical din cabinetele școlare și reprezentanții asociațiilor de părinți acreditate.
Președintele Comisiei pentru sănătate publică, a felicitat conducerea ASSMB, reprezentată de director medical, dr. Turkes Ablachim, pentru „activitatea consistentă, pentru munca depusă, care nu a fost deloc ușoară. Felicit și autoritățile locale, care s-au implicat pentru îmbunătăţirea infrastructurii; s-au făcut eforturi financiare și rezultatele încep să apară. Sper să ajungem la o normalitate, să avem evaluări ale stării de sănătate a copiilor, care să fie luate în considerare de factorii decizionali centrali“, a declarat senatorul László Attila.         
La rândul său, senatorul Emanuel-Gabriel Botnariu a precizat: „Sunt un susținător al asistenței medicale școlare și mă voi implica activ pentru o inițiativă legislativă în acest sens. Îmi doresc să constituim un grup de lucru sub egida Comisiei pentru sănătate a Senatului pentru a face o lege performantă, o componentă a legii prevenției în România. Vă asigur de tot sprijinul meu, pentru a crea  un statut medicului de medicină școlară“, a mai spus  dr. Emanuel Botnariu.
La conferința medicilor de medicină școlară au participat numeroși medici afiliați colegiilor de specialitate, dar și reprezentanți ai Președinției României, Ministerului Sănătății, Camerei Deputaților și Ministerului Educaţiei Naţionale.



Go to top