Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Coaliția de guvernare respinge reducerea de la 19% la 5% a TVA pentru carburanți, propusă de USR

Coaliția Sărăciei PSD-PNL-UDMR a respins propunerea USR de reducere de la 19% la 5% a TVA pentru carburanți, măsură ce ar fi ușurat povara fiscală pe români și ar fi avut efecte benefice în întreaga economie. Măsura, propusă de deputații USR Cristina Prună, Claudiu Năsui și Denisa Neagu și susținută de toți parlamentarii USR, ar fi fost cu atât mai bine-venită, în condițiile în care prețul benzinei la pompă a sărit de 8 lei, iar cel al motorinei, de 9 lei.
 
Luând cuvântul în cadrul dezbaterilor din Plenul Senatului, senatorul USR Narcis Mircescu a arătat că o asemenea măsură ar fi fost de natură să reducă prețul la pompă cu 1 leu, ar fi contribuit la stoparea creșterii prețurilor pe întreg lanțul de aprovizionare, iar efectele benefice s-ar fi extins mai departe în toate sectoarele economice.
 
Narcis Mircescu: „Reducerea TVA de la 19% la 5% la carburanți probabil că ar fi redus puțin încasările statului, dar așa statul lasă toată povara creșterii prețurilor la pompă pe umerii românilor. De la începutul anului, statul a încasat, suplimentar, peste 1,5 miliarde de lei din TVA-ul aplicat carburanților. Ce face statul cu toți banii încasați suplimentar din TVA-ul la carburanți? Guvernul militaro-socialist își plătește sinecuriștii și sunt peste 14.000 de posturi noi apărute în instituțiile de stat și își plătește firmele de partid care trebuie să beneficieze de contracte. Inițiativa de reducere a TVA la carburanți a fost depusă în februarie. De atunci, guvernul militaro-socialist nu a luat nicio măsură să-i ajute pe români cu creștere exponențială a prețurilor la motorină și benzină”.
 
Inițiativa legislativă a USR de reducere a TVA la carburanți a avut raport de respingere de la Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital, raport de respingere care a primit 50 de voturi PENTRU, 22 ÎMPOTRIVA (raportului de respingere) și doi senatori s-au abținut.
 
Inițiativa legislativă merge acum la Camera de Deputaților, care este forul decizional.
 



Go to top