Senatul României
Limba:
RO EN


  Data naşterii: 26.11.1980
  George-Edward DIRCĂ
 
Parlamentar ales in Circumscripţia electorală nr.18 Galaţi,
în data de 11.12.2016 validat la data de 21.12.2016

 
Formaţiunea politică: sigla Partidul "Uniunea Salvați România”
Grupul parlamentar: sigla Grupul parlamentar al “Uniunii Salvaţi România” Vicelider

Motivul esențial pentru care am ales să mă implic mai mult decât din postura de avocat în viața publică este simplu: am crezut și cred în continuare că, dacă ne dorim cu adevărat să schimbăm ceva dăunător, atunci trebuie să demonstrăm prin acțiune concretă că există și o altă față prin care putem administra resursele publice, curat, și să sprijinim legiferarea în interes public. Am ales să ofer o alternativă la politica clientelismului și a șantajului pentru funcții și interese prin promovarea meritocrației și a eficienței în administrația publică.

Sunt convins că refacerea încrederii cetățenilor în oamenii politici este una de durată care necesită multiple filtre de verificare a integrității comportamentului politic și decizional, însă, atât timp cât există cheia democrației – votul popular - orice politician poate primi încredere, sau nu, prin voința publică exprimată.
Două valori unice și care nu pot fi negociate îmi stau sprijin moral în orice decizie pe care o iau: respectul față de oameni și încrederea cultivată în relațiile socio-umane. Desigur, promisiunile și declarațiile populiste pot lua locul calității și verticalității decizionale în rândul actorilor politici, însă activarea civică și „tratamentul” votului pot reprezenta unica soluție la curațarea clasei politice de baroni locali și naționali, la nepotisme, la degradarea statului de drept ori risipa banului public.

În prezent sunt Senator USR de Galați, membru în cadrul Comisiei juridice a Senatului și consider că cei 12 ani de experiență în avocatură, precum și cunoștințele dobândite în cadrul celor două programe de Masterat urmate - Științe Penale și Politici și Instituții Europene - îmi rezervă și susțin capacitatea de a aduce contribuții solide și legitime în cadrul activității de legiferare din Parlamentul României.
Consider că încrederea acordată de cetățenii români pentru a-i reprezenta este o onoare și o mare responsabilitate, tocmai de aceea îmi voi exprima activ întreaga experiență anterioară în drept civil, administrativ și fiscal pentru a limita pe cât e posibil sau chiar a bloca inițiative legislative care contravin interesului public sau care sunt împotriva valorilor europene la care am aderat.

Prioritățile pe care ni le-am asumat în actualul legislativ sunt apărarea statului de drept prin consolidarea unui sistem de justiție independent capabil să fie o redută credibilă pentru corupție; majorarea alocărilor bugetare pentru sănătate și educație - cei doi stâlpi care indică nivelul de dezvoltare și bunăstare a unei societăți; eficientizarea instituțiilor publice prin înlocuirea politizării cu criterii de competență și transparentizare.

Pe plan local, la nivelul Județului Galați îmi doresc să îmbunătățesc calitatea vieții de zi cu zi a gălățenilor prin urmărirea regulată a măsurilor autorităților publice locale și atragerea atenției atunci când constat elemente ce ar duce la degradarea patrimoniului sau slaba administrare. Concret, m-am angajat ca pe termen mediu să influențez decisiv orientarea atenției către Master-planul de transport care să contribuie la dezvoltarea economică a județului Galați, în special zona portului din Municipiu, precum și propunerea de măsuri clare privind așezarea pe harta turismului prin valorificarea numeroaselor obiective turistice din județ care sunt încă neexploatate corespunzator.
  Organizaţii de cooperare Parlamentară Internaţională:
sigla Iniţiativa Central-Europeană-Dimensiunea Parlamentară (ICE-DP)
- Membru Supleant, de la data de 1.3.2017

 Grupuri de prietenie cu Parlamentele altor state:
sigla Grupul parlamentar de prietenie cu Grecia
- Membru, de la data de 26.4.2017
sigla Grupul parlamentar de prietenie cu Emiratele Arabe Unite
- Membru, de la data de 26.4.2017
sigla Grupul parlamentar de prietenie cu Lituania
- Membru, de la data de 26.4.2017Istoric activitate parlamentară:
CameraDe laPână la
Senat21 dec. 2016 


Istoric Comisii permanente:
Comisia pentru constituţionalitate - Membru, de la data de 22.12.2016 până la data de 25.9.2018

Go to top